Ciolacu: Avem o reducere a consumului, ceea ce înseamnă mai puțini bani la buget, dar nu este o problemă macroeconomică. Gaura de 20 de miliarde lei nu există / Viitorul României este cu impozitare progresivă, dar nu până nu se face digitalizarea ANAF

Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că există o reducere a consumului, ceea ce înseamnă mai puțini bani la buget, dar nu este o problemă macroeconomică, iar „gaura” la buget de 20 de miliarde lei nu există. El a mai afirmat că viitorul României este cu impozitare progresivă, dar nu până nu se face digitalizarea ANAF.

„În acest moment este o reducere a consumului, ceea ce înseamnă și mai puțini bani la bugetul statului. Dar nu este o problemă macroeconomică. Această gaură de 20 de miliarde lei nu există”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a precizat că ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare a venit „după ce au comunicat cei de la Banca Mondială că România are creștere economică estimată mult peste media europeană, bazată pe investiții”.

Ciolacu a afirmat că „viitorul României este alături de impozitarea progresivă, așa cum este în toate statele Europei”, însă el afirma că nu va susține impozitarea progresivă „până când statul nu își face datoria de a digitaliza ANAF”.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

 1. Pai cu trei trepte la cota progresivă:
  Una de 8%, alta de 10% și ultima de 12%

  Cine îl poate contrazice?!?

 2. Romania chiar se bazeaza pe consum si pe imprumuturi. Daca nu s-ar imprumuta Romania ar trai mai rau ca pe timpul lui Ceaușescu. Sa vedem cat o sa tina traiul pe bani imprumutati. Cineva trebuie sa ii dea inapoi.

 3. Deci cei care câștigă mai mult tbuie să plătească mai mult. Cu banii în plus acordă ajutoare celor care nu muncesc dar sunt votanții psd. Până când????

 4. Așa le trebuie celor care câștigă mai mult. Să plătească mai mult. PSD-UL trebuie să dea ajutoare cât mai multe în loc să creze locuri de muncă. În țara asta se încurajează analfabetismul și nemunca. Aia sunt votanții care stabilesc conducerea…Jalnic!!!

  • Exact,suntem condusi de o ckica de idioți care incurajează nemunca. Idioții acestia nu se gandesc decat la biruri, de ce oare nu se gsndesc sa elimine exceptiile! Sa elimine scutiri de impozite și pensii speciale, Să verifice cu cine se ridică sutele de mii de licuinte unde aproape totul este la negru, sa nu se mai plateasca din banii statului (ai armatei) echipe de fotbal, să se restructureze aparatul bugetar unde sunt institutii in care personalul angajat este supra evalluat numeric. Sunt mii de soluții, dar nu pot lovi in cei care-i votează, si sunt votați tocmai pentru ca votanți stiu cs vor avea in continuare privilegii votand PSD

 5. Mama voastra de rahati…Gaura bugetara, plosnitele speciale si atrocitatile comise asupra populatiei nu se vad ca sunt bine camuflate de General.

 6. Dragi mei hoți de la conducerea țării puneti-va capul la contribuție și țineți piata în frâu pentru că puterea de cumpărare sa fie undeva până la 40% din salariu
  Oferiți o viață decentă poporului român
  Eu înțeleg că este piata liberalizată dar măriți dracului salariile la nivelul occidentului nu va mai umflați buzunarele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *