Ciolacu, după o discuție cu patronatele: Am promis că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal

G4Media sept. 22, 2022 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati

Liderul PSD Marcel Ciolacu le-a promis joi reprezentanților mediului de afaceri că în 2023, când PSD ar urma să preia postul de premier, nu va exista nici o modificare a Codului Fiscal.

„Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim. Sunt 1,5 milioane de români plătiți cu salariu minim, majoritatea în mediul privat. Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european”, a declarat Ciolacu, potrivit unei postări pe contul său de Facebook.

Reamintim că liderii PSD au cerut insistent la începutul acestui an renunțarea la actuala politică fiscală și trecerea la un impozit progresiv. În urma opiziției PNL însă, cotele actuale de impozitare au rămas neschimbate, cu excepția taxării dividendelor și a proprietăților.

”Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai declarat Ciolacu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *