Ciolacu: În această săptămână, legea offshore va fi depusă la Parlament/ Întâlnire joi între Ciolacu, Ciucă și Hunor pe această temă

G4Media apr. 13, 2022 0 comentarii
sonda offshore sursa ExxonMobil

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că proiectul legii offshore va fi depus în Parlament în această săptămână, menţionând că joi dimineaţă va fi o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă şi vicepremierul Kelemen Hunor pe această temă, transmite Agerpres.

Întrebat la Parlament de ce legea offshore nu a fost încă depusă la Parlament, liderul PSD a menţionat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este plecat din România.

“În seara aceasta, la ora 20,00 – dânsul aterizează, mâine dimineaţă, la ora 9,00 – vom avea o nouă întâlnire cu premierul şi, cum am promis, împreună cu domnul prim-ministru şi domnul preşedinte Kelemen Hunor, în această săptămână, legea offshore va fi depusă.

El a spus că va fi un proiect din care statul român va câştiga.

“Este normal să încurajăm această investiţie şi vom veni cu un proiect în care statul român va câştiga. Proporţia va fi 60% la 40%”, a explicat liderul PSD.

Marţi, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, preciza că liderii coaliţiei de guvernare ar putea cădea de acord cel mai probabil vineri asupra proiectului legii offshore.

“Am discutat şi astăzi despre legea offshore. Se întoarce Popescu (ministrul Energiei – n.r.) din Israel şi vom semna, liderii coaliţiei, probabil vineri şi depunem proiectul de lege. Merge proiectul de lege în Parlament. (…) Nu e vorba de estimări. Dacă noi am fi făcut o lege ca lumea în 2017, atunci probabil că în 2023-2024 puteam să începem exploatarea”, afirma Kelemen Hunor.

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.