Ciolacu: Jalonul pe microîntreprinderi este încă în discuție. Cererile de plată 4 și 5 din PNRR se vor uni / Analiză pentru angajații cu spor de 50% pentru PNRR, dar fără progrese pe absorbția banilor

euro, moneda, bancnote, bani Sursa foto: Dreamstime

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți la Digi24 că jalonul pe microîntreprinderi din cererea 3 de plată din PNRR încă este în discuții, dar cererile de plată 3 și 4 se vor uni, deoarece unele dintre jaloane sunt deja îndeplinite. Totodată, el a precizat că va analiza progresul din PNRR al unor ministere și dacă este justificat ca unii angajați să primească spor de 50% din salariu, atunci când acest progres este de 0%.

Astfel, premierul a spus că cererea numărul 3 urmează să fie plătită, dar că jalonul ce privește microîntreprinderile este încă în discuție cu Comisia Europeană.

Comisia Europeană a solicitat ca pragul la microîntreprinderi să fie redus la 50.000 de euro încă din acest an, dar Guvernul negociază ca acesta să fie mai ridicat și să scadă eșalonat, conform unor surse guvernamentale.

Amintim că Comisia Europeană a blocat cererea 3 de plată din PNRR trimisă de guvern în 15 decembrie 2023, în valoare de 2,7 miliarde de euro, conform surselor guvernamentale. Una dintre probleme este pragul de 500.000 de euro la microîntreprinderi.

Totodată, Marcel Ciolacu a declarat că ministerul Energiei încă mai discută unele dintre jaloanele din cererea 3 de plată.

În schimb, el a precizat că puține state din Europa au ajuns la cererea 3 de plată.

De asemenea, el a menționat că cererea de plată numărul 4 se va uni cu cererea numărul 5, pentru că unele jaloane sunt îndeplinite în avans.

În plus, premierul a afirmat că va face o analiză în ce privește ministerele care plătesc un spor de 50% din salariu angajaților care lucrează la implementarea PNRR, dar care nu au înregistrat progrese în absorbția de fonduri din PNRR.

„Am văzut știrile că Ciolacu taie 50% la bugetari. Mi-e ciudă că de fiecare dată când se încearcă a se duce lucrurile la normalitate se ajunge la breaking news. Eu am zis că dacă în minister ai oameni plătiți cu 50% în plus pe PNRR, pentru că lucrează la PNRR, dar progresul tău în minister este de 0%, vom avea o discuție în guvern foarte clară. Vreau progres în ce privește investițiile. E normal ca Adrian Câciu să nu fie mulțumit de PNRR. Dacă ești plătit în plus cu 50% din salariu, trebuie să ai performanță”, a spus premierul.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *