Citigroup: Șansele de recesiune globală se apropie de 50%, în timp ce băncile centrale se grăbesc să majoreze ratele dobânzilor pentru a stopa inflația

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
recesiune

Citigroup estimează o că probabilitatea unei recesiuni este de aproximativ 50% la nivel mondial, în timp ce băncile centrale se grăbesc să majoreze ratele dobânzilor pentru a stopa inflația care a fost parțial alimentată de impactul războiului din Ucraina și de pandemia COVID-19, scrie Reuters.

Recesiunea este un „risc din ce în ce mai palpabil” pentru economie, au scris miercuri analiștii Citigroup într-o declarație, evaluând totodată traiectoria probabilă a creșterii globale în următoarele 18 luni.

„Experiența istoriei indică faptul că dezinflația implică adesea costuri semnificative pentru creștere, iar noi considerăm că probabilitatea agregată de recesiune se apropie acum de 50%”, au spus analiștii.

Mai multe bănci centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA, au majorat agresiv ratele dobânzilor, în condițiile în care costul vieții atinge niveluri record. Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că banca centrală nu încearcă să declanșeze recesiunea, dar s-a angajat să aducă prețurile sub control.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.