Cîțu, despre reducerea TVA-ulul la 5% pentru energie propusă de PSD: Noi susținem reducerea TVA general, nu doar o măsură populistă, de ochii lumii

G4Media feb. 15, 2022 0 comentarii
Florin Cîțu

Președintele PNL, Forin Cîțu, a declarat, marți dimineața, că PNL susține reducerea TVA-ului general, nu doar pentru un anumit sector, făcând astfel aluzie la propunerea PSD de reducere a TVA-ului la 5% pentru sectorul energiei. Măsura a fost propusă de liderii PSD la discuțiile din coaliției, însă liberalii n-ar fi de acord, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

”Dacă vrem să nu intrăm într-o criză majoră acestea sunt cele două propuneri, reducerea TVA și contribuțiile. Mai mult, este important ca deficitul bugetul să rămână la 5, 2 sau chiar mai mic. Altfel, vedem că dobânzile sunt în creștere.

Dacă este ceva targhetat, pentru anumit sector, e mai complicat să se simtă în buzunarele consumatorilor. Atunci când vorbim de TVA general se vede imediat. Noi susținem o măsură care să ajute, nu doar o măsură populistă de ochii lumii”, a declarat Florin Cîțu.

Liderii PSD ar fi făcut propunerea de reducerea a TVA la 5% în ședința coaliției, însă liberalii ar fi declarat că propunerea rămâne în analiza partidului.

Context

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineața, că reducerea contribuțiilor și reducerea TV propuse de liderul PNL, Florin Cîțu, reprezintă ”soluții asupra efectelor” și că trebuie rezolvată cauza, care ar fi ”scumpirea energiei”.

”Este și o influență externă, o știm cu toții, dar și o liberalizare haotică a prețurilor la energie. Eu în continuare cred că este o soluție de reglementare a prețurilor pentru zona casnică și IMM-uri”, a declarat liderul PSD.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a postat, duminică pe Facebook, două posibile soluții:

”1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii ( nu doar cei angajați la stat)
Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022
2. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.