Cîțu, despre taxa de solidaritate: Nu este un comportament normal din partea statului să penalizeze companii care au plătit taxe în avans, ca noi să avem bani la buget

Redacția dec. 8, 2021 1 comentarii
Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a criticat din nou taxa de solidaritate pentru companiile mari discutată în coaliția de guvernare, spunând că nu este un comportament normal din partea statului să penalizeze companii care au plătit taxe în avans în perioada crizei, ca statul să aibă bani la buget. El afirmă că nu este clară destinația acestor bani.

„În perioada aceasta de criză, aceste companii pe care noi vrem să le penalizăm prin această taxă au dat bani și în avans pentru ca noi să avem bani la buget. Au fost companii care au plătit înainte ca să avem bani la buget. Nu este un comportament normal din partea statului să penalizeze aceste companii. Nu am înțeles care ar fi destinația acestor bani și de ce să se facă acum”, a spus el.

Florin Cîțu a declarat și marți că nu susține suprataxarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri. El a precizat că nu se justifică o astfel de taxă și a amintit că în timpul lockdown-ului cauzat de pandemia COVID-19 aceste mari companii sunt cele care au susținut bugetul.

Peste 300 de companii românești și străine active în România ar putea fi afectate de o „taxă de solidaritate” de 1% discutată în acest moment în coaliția de guvernare, care s-ar putea aplica firmelor cu afaceri de minim 100 de milioane de euro. Calculele realizate de Economedia arată că Guvernul ar încasa peste 5 miliarde lei dacă taxează afacerile acestor firme.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *