City of London a pierdut 14% din restaurante din 2020 până în prezent

City of London Sursa foto: Unsplash /Joshua

City of London s-a confruntat cu cele mai multe închideri de restaurante din Marea Britanie de la începutul pandemiei, una din șapte afaceri fiind închise, deoarece trecerea la munca la domiciliu a afectat sectorul ospitalității din districtul financiar, scrie Financial Times.

Între martie 2020 și iunie anul acesta, 14% din spațiile licențiate din Square Mile s-au închis, conform datelor colectate de AlixPartners și de monitorul industrial CGA.

Aproximativ 14% dintre restaurante s-au închis și în Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Anglia. Următorul oraș cel mai grav afectat a fost Glasgow, unde 10% dintre companiile de ospitalitate s-au închis. Doar cartierele londoneze Croydon, Ealing și Hounslow s-au confruntat cu un număr mai mare de închideri de restaurante.

Înainte de pandemia de coronavirus, capitala adăuga restaurante, înfrângând tendința de închidere în restul Regatului Unit. Numărul de locații a crescut cu 10% în cei cinci ani dintre martie 2014 și martie 2019.

Cifrele din acest an dezvăluie schimbările produse de pandemie în oraș și în alte cartiere de afaceri, unde restaurantele, puburile și cafenelele se bazau de obicei pe angajați de birou. La începutul lunii august, vizitele la locurile de muncă din orașul Londrei au scăzut cu 33% față de nivelurile de dinainte de pandemie, potrivit datelor de mobilitate Google.

Orașul a fost lovit mai greu decât majoritatea zonelor de restricțiile Covid-19 din cauza măsurilor de izolare și a restricțiilor de călătorie, a declarat Karl Chessell, directorul ospitalității la CGA.

Cu toate acestea, „schimbările în tiparele de lucru vor fi permanente pentru mulți, iar acest lucru a dus la un impact susținut asupra centrului capitalei”, a adăugat el. „Multe locații și-au închis porțile în această perioadă și nu este sigur dacă se vor deschide din nou.”

Unele dintre victimele de mare profil din Square Mile în ultimii doi ani includ Kym’s, restaurantul bucătarului cu stele Michelin Andrew Wong din Bloomberg Arcade, Mark Hix’s Oyster and Chop House lângă Smithfield Market și restaurantul jamaican Tracks & Records din apropierea gării Liverpool Street, care a fost susținut de sportivul Usain Bolt.

Dar Graeme Smith, director general al companiei de consultanță AlixPartners, a declarat că „având în vedere evenimentele catastrofale din ultimii doi ani, cifrele s-au menținut bine”.

Multe companii din oraș au adoptat o săptămână de birou de trei zile, între marți și joi. Luni este ziua cu cel mai mic trafic din centrul Londrei.

Fluxul mediu pentru zilele de luni din iulie a scăzut cu aproape 30% față de nivelurile pre-pandemie, potrivit furnizorului de date Springboard. Înainte de pandemie, orașul atragea de obicei 530.000 de navetiști în fiecare zi.

„În cele din urmă, spune la fel de mult despre natura și locația în schimbare a cererii, iar piața de mâncare și băutură se va adapta inevitabil la aceste schimbări, pe termen lung”, a adăugat Smith.

Corporația City of London a investit 2,5 milioane de lire sterline în sectoarele de artă și ospitalitate din zonă, iar districtul va găzdui mai multe festivaluri în aer liber, muzică și alte evenimente pe parcursul toamnei.

„Am văzut impactul pandemiei pe străzile mari din toată țara”, a declarat Chris Hayward, șeful politicii la corporație. El a spus că investiția va „reimagina orașul ca o destinație lider mondial pentru muncitori, vizitatori și rezidenți”.

Sursa foto: Unsplash /Joshua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *