Claudiu Năsui a demis administratorii speciali de la Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Automecanica Moreni: „Nu făceau absolut nimic”

Claudiu Nasui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat concedierea altor trei administratori „speciali” de latrei companii de stat – Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni – care „nu făceau absolut nimic” dar aveau salarii cuprinse între 10.000 și peste 16.000 de lei pe lună.

„Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Acești administratori speciali „nu făceau absolut nimic” deși, conform legii, ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare, afirmă ministrul.

„În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm”, a adăugat Claudiu Năsui.

La sfârșitul lunii iulie, ministrul Economiei a anunțat că administratorii speciali de la companiile Tohan și Carfil, care aveau salarii de circa 9.000 de lei pe lună, au fost demiși.

„Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Ura!
  A descoperit Nasui America!
  Toate ale statului Nimic!
  Nimic in Primarii!
  C. J. PREFECTURI, Ministere!
  Nimic nu fac!
  Lefuri babane, salariati fara numar!
  Traiasca si infloreasca liberalismul cu miros de udmr+usr!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *