Claudiu Năsui anunță închiderea altor două „sinecuri”: Administratorii speciali de la Tohan și Carfil au fost demiși

Claudiu Nasui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat miercuri că administratorii speciali de la companiile Tohan și Carfil, care aveau salarii de circa 9.000 de lei pe lună, au fost demiși.

„Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook. Acesta nu a precizat cine va prelua conducerea celor două companii, care funcționează în subordinea Romarm SA.

Ministrul afirmă că cele două posturi fac part din „categoria de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi”. Acești administratori speciali „ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare” dar, în realitate, „nu fac nimic” și „își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată”.

„Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori „speciali”. Salariile lor erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună”, salarii plătite din banii companiilor,

Potrivit ministrului, Tohan SA a avut în 2020 o pierdere de 3.6 milioane de lei și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA a înregistrat și ea anul trecut o pierdere de 11 milioane de lei și are datorii de peste 15 milioane de lei la stat.

„La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile „speciale”. În ministerul economiei și în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre și companiilor de stat căpușate”, a adăugat Claudiu Năsui.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *