Claudiu Năsui, ministrul Economiei: Costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit

Claudiu-Năsui

Casele de marcat pot fi deduse, de anul acesta, din toate tipurile de impozit, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, care îi sfătuieşte pe antreprenori să folosească această facilitate atunci când completează declaraţiile fiscale.

„Atenţie antreprenori! Anul acesta se aplică legea USR-PLUS (L 153/2020) prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Este o lege pe care am scris-o şi pentru care ne-am luptat anul trecut, care acum este Legea 153/2020. Folosiţi această facilitate atunci când completaţi declaraţiile fiscale! Puteţi să deduceţi şi casele de marcat puse în funcţie din 2018, atunci când a fost un mare haos cu schimbările impuse de stat. Nu trebuie să sufere întreprinderile pentru greşelile statului. (…) Aceea a fost şi baza legii. Dacă statul ne obligă să luăm case de marcat, măcar să fie costul lor deductibil din impozitele pe care ni le ia statul. Fără dosare pentru subvenţii, criterii de eligibilitate, liste de aşteptare şi birocraţie. Direct bani pe care i-am muncit şi de care ne putem bucura”, a scris Năsui, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, astfel, costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) şi chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).

„Şi, da, ne-am gândit şi la întreprinderile române care sunt pe pierderi, în cazul acesta costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Nu trebuie să aşteptaţi vreun buget pentru aceşti bani, îi deduceţi direct din impozit de plată”, a adăugat Claudiu Năsui.

Foto: Ministrul Economiei, Claudiu Năsui / Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *