Claudiu Năsui, USR: ”Deficitul ajunge deja la 1,5% din PIB, în februarie. Vor crește puternic taxele de la anul”

deficit Sursa foto: Dreamstime

Deputatul USR Claudiu Năsui susține că deficitul bugetar a ajuns la 1,5% din Produsul Intern Brut, în luna februarie, iar coaliția de guvernare nu are nicio intenție să reducă cheltuielile statului, drept urmare populația trebuie să se aștepte că vor crește puternic taxele la anul.

„Oficial, deficitul pe luna ianuarie este la -0.45% din PIB, anul trecut era la -0.25%. Pe surse, pe luna februarie, deficitul ajunge deja la -1.5% din PIB, în vreme ce anul trecut, în aceeași lună era la -1.07%. Deficitul pe luna februarie depășește cele mai sumbre așteptări. Cheltuielile statului cresc din nou și deficitul ajunge la 1.5% din PIB. Enorm. Asta în anul când ar fi trebuit să scadă. PSD-PNL nu au nicio intenție să reducă cheltuielile statului. Numărul de angajați la stat a crescut la 1.3 milioane pe fondul unei populații în scădere. Și încă n-a intrat în plată creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 40%. Atunci vor face trezoreria praf. Aviz celor care își țin economiile în lei. Vor devaloriza în continuare leul și vor crește puternic taxele de la anul”, afirmă Claudiu Năsui, deputat USR.

Profit.ro scria anterior că deficitul a urcat în ianuarie pentru că Guvernul a semnat în această lunp plăți de câteva miliarde de lei la contracte pentru înzestrarea armatei.

„România este singura țară din Uniunea Europeană în procedură de deficit excesiv. Statul român a cheltuit cu mult mai mult decât a încasat, trăim pe super datorie. Guvernarea PSD-PNL a tot crescut taxe, în loc să le scadă într-o perioadă complicată economic. Deși PSD și PNL dau vina pe contextul internațional pentru indicatorii economici, în condiții similare, celelalte țări din Uniunea Europeană s-au descurcat mult mai bine. Datele Eurostat de luna trecută arătau că România a ajuns pe primul loc la inflație în Uniune. Practic, măsurile luate de PSD și PNL în ulltimii doi ani ne-au scumpit alimentele, serviciile, facturile la cel mai mare nivel din Europa”, mai afirmă Claudiu Năsui.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. Sa creasca evaziunea fiscala de la anul . Moarte bugetarului !
    Sa stirpim tilharii din sistemul bugetar . Nu mai platiti taxe . Greva fiscala este solutia .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *