CNAIR vrea să construiască un pasaj pietonal subteran și două giratorii cu bani din PNRR la Buftea pe DN 1 A -DN 7/De ce întârzie semnarea contractului cu PORR pentru Centura Buftea

Buftea DN 1 A

Compania de Drumuri vrea să construiască cu bani din PNRR un pasaj pietonal subteran modern și două sensuri giratorii la Buftea, pe DN 1-DN 7 în județul Ilfov.

Cele două sensuri giratorii vor fi amenajate pe DN 1 A la Buftea la intersecția cu DJ 602, drumul județean care asigură legătura cu DN 7 București-Chitila-Pitești (drumul vechi spre Pitești). Pasajul pietonal subteran este prevăzut în centrul orașului Buftea pe DN 1 A la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu, valoarea totală a proiectului fiind de 32 milioane lei, din care 7 milioane lei din PNRR, potrivit unui comunicat al CNAIR.

Pe DN 1 A la Mogoșoaia, înainte de Buftea, Maristar urmează să înceapă (estimat din mai) lucrările pentru modernizarea lotului de un kilometru dintre Centura București (DNCB) și zona Palatului Mogoșoaia, iar PORR așteaptă o nouă Hotărâre de Guvern pentru Centura Buftea, valoarea ofertei fiind de 281 milioane lei, dar cu indicatori tehnico economici aprobați în 2010 de doar 183 milioane lei (detalii aici).

,,Elaborare studiu de fezabilitate si Proiect pentru autorizarea lucrarilor de construire pentru obiective de siguranta rutiera in orasul Buftea” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului este: cresterea mobilitatii pe reteaua de infrastructura TEN-T, asigurand cresterea gradului de siguranta rutiera in aria de incidenta a orasului Buftea, prin scaderea numarului de accidente rutiere si fluidizarea traficului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Amenajare sens giratoriu pe DN 1A, intersectie cu strada Stirbei Voda (DJ 602), oras Buftea;
  • Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN1A km 19+800 la intersectia cu Bulevardul Mihai Eminescu, oras Buftea;
  • Amenajare sens giratoriu pe DN 7, intersectie cu strada Milano DJ 602 km 37+100;

Valoarea totală a  proiectului este de 31.902.381,08 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de  6.929.766,55 lei, contributia publica nationala este de 20.108.671,04 iar TVA aferent reprezinta 4.863.943,49 lei.” a transmis CNAIR.

Pasajul pietonal subteran de la Buftea intersecție DN 1 A cu bulev. Mihai Eminescu va elimina trecerea de pietoni de pe carosabil.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *