Coducerea ASF merge luni în Parlament pentru a explica intrarea în insolvență a companiei Euroins

Nicu Marcu ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară Sursa foto: Facebook / ASF

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este așteptată, luni, în comisiile de specialitate din Parlament, pentru a da explicații privind retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins România, după de alte trei mari falimente în sector, de la Astra şi până la City Insurance.

USR a depus în Parlament o cerere de revocare a președintelui și Consiliului ASF. Liderul formațiunii politice, Cătălin Drulă, susține că actuala conducere ar fi vinovată de falimentul Euroins.

„ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA. Evident, niște asigurări care, acum, compania fiind în situația în care e, nu mai au nicio acoperire”, a afirmat Cătălin Drulă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat drept populist demersul opoziției și a atras atenția că pentru schimbarea legislației este nevoie ca Parlamentul să înțeleagă ce s-a întâmplat pe piața RCA.

„Cei 100.000 oameni care au dosar de daune la compania respectivă așteaptă o rezolvare. Este nevoie să aflăm ce nu a funcționat, ce trebuie să înlocuim în legislație, ca astfel de lucruri să se mai repete”, a spus Marcel Ciolacu.

Tot mâine, conducerea ASF ar trebui să trimită la Ministerul de Finanţe propunerea de menținere a preţurilor asigurărilor auto obligatorii la valoarea din martie 2022.

O astfel de măsură ar urma să aducă tarife mai mici pentru RCA decât cele care sunt în prezent, însă perioada de înghețare a tarifelor ar urma să fie de jumătate de an. O decizia în acest sens ar putea fi luată de Guvern la prima şedinţă.

Sursa foto: Facebook / ASF

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *