Comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni: Creșterea economică preconizată de 4,2% pentru România va trebui să fie revizuită în jos

paolo gentiloni - comisia europeana

Deși este cam devreme pentru a estima care va fi exact impactul economic al războiului, creșterea economică preconizată de 4,2% pentru România va trebui să fie revizuită în jos, a declarat marți Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, în cadrul conferinței The Economist Romania Business & Investment Roundtable.

„Este cam devreme să estimăm impactul, creșterea economică preconizată în februarie, de 4,2%, în România, va trebui să fie revizuită în jos. Nu știm cât de mult încă deoarece va trebui să vedem cum va evolua războiul”, a precizat Paolo Gentiloni.

Consumul de gaz din UE este important, iar Rusia aprovizionează jumătate din cantitatea utilizată în Uniunea Europeană. Comisarul european a reamintat că UE caută să obțină o autonomie puternică în energie.

„Alternativele la gazul rusesc vor funcționa pe o perioadă scurtă, însă pentru termen lung va trebui să diversificăm și să încheiem dependența de gazul rusesc”, transmite acesta.

sursa foto: consilium.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *