Comisia de tăiat hârtii a făcut primele schimbări care ar trebui să simplifice procesul de depunere a proiectelor prin aplicația MySMIS. Care sunt noutățile?

Redacția iun. 4, 2021 0 comentarii
computer, calculator, birou

Comisia de Tăiat Hârtii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, înființată pentru a coordona procesul de simplificare la nivelul Ministerului, a făcut primele schimbări menite să ușureze procesul de depunere a proiectelor prin aplicație MySMIS, anunță ministerul.

O serie de măsuri au fost implementate, altele sunt în faza de testare. Ministerul anunță că a fost eliminată componenta descriptivă a CV-ului, fiind necesară doar încărcarea electronică a CV-ului, în format PDF, și a documentelor justificative. A fost eliminată cerința semnăturii olografe de pe CV și a ștampilei „CONFORM CU ORIGINALUL”, precum și a altor adnotări. Acum este necesară doar semnarea electronică a documentelor. A fost actualizat nomenclatorul de coduri COR (Clasificarea Ocupațiilor din România) și a fost implementată denumirea unitară a apelurilor deschise. Au fost introduse statistici pentru fiecare apel și a apărut o secțiune pentru asistența utilizatorului.

În perioada următoare, o serie de alte măsuri de simplificare va fi implementată pentru fiecare modul în parte. Beneficiarii vor fi notificați în cadrul aplicației cu privire la modificările făcute.

În același timp, în cadrul MIPE se lucrează la corelarea măsurilor de simplificare din aplicație cu toată documentația tehnică (ghiduri, manualul beneficiarului, orientări generale etc.).

„În acest moment, în cadrul MIPE se lucrează concomitent la debirocratizarea aplicației informatice MySMIS, la introducerea  mecanismului de costuri simplificate, dar și la simplificarea procedurilor specifice procesului de accesare – implementare a fondurilor europene”, a declarat și Cătălina Bădoiu, secretar de stat în cadrul MIPE, coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii din cadrul MIPE.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *