Comisia Europeană estimează că rata șomajului în România va fi în acest an de 5% și că aceasta va scădea în anii următori

computer, calculator, birou

Măsurile guvernamentale au contribuit la limitarea creșterii ratei șomajului în România, care se estimează că va ajunge la 5% până la sfârșitul anului 2021, pe fondul unei creșeri economice puternice și a cererii de resurse umane, se arată în previziunilor economice de toamnă, publicate joi de Comisia Europeană.

Piața muncii este susținută mai ales de creșterea cererii de personal în asistență medicală, tehnologia informației și comunicații și servicii de curierat. În 2022 și 2023, rata șomajului este de așteptat să scadă, în conformitate cu activitatea economică. Se estimează că creșterea salariilor va fi stabilă în perioada orizontului de prognoză.

Rata șomajului ar urma să scadă la 4,8% în 2022 și la 4,5% anul următor.

Tot conform prognozei de toamnă, economia României va creşte cu 7% în 2021 după ce în iulie se estima un avans de 7,4% anul acesta. În perioada următoare, în 2022 şi în 2023 economia românească ar urma să înregistreze o expansiune de 5,1% şi, respectiv, 5,2%.

Sursa imagine: Comisia Europeană

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.