Comisia Europeană propune suspendarea pentru un an a taxelor de import pentru toate mărfurile ucrainene

Redacția apr. 27, 2022 0 comentarii

Comisia Europeană a propus suspendarea pentru un an a tuturor taxelor de import pentru toate mărfurile ucrainene livrate către Uniunea Europeană, a declarat premierul ucrainean Denys Shmyhal, scrie Interfax.

„Comisia Europeană a propus astăzi suspendarea tuturor taxelor de import pentru toate mărfurile ucrainene livrate în Uniunea Europeană pentru o perioadă de un an. Este un gest de sprijin fără precedent pentru țara noastră. Niciodată până acum UE nu a luat măsuri de liberalizare a comerțului la scară atât de mare. în relație cu orice țară. Va deschide oportunități suplimentare pentru afacerea noastră, iar produsele noastre vor câștiga un avantaj suplimentar competitiv pe piața europeană”, a declarat Shmyhal miercuri.

Potrivit acestuia, Guvernul ucrainean poartă negocieri cu Polonia, România, Lituania, Germania și alte țări cu privire la posibilitatea de a trimite exporturi ucrainene prin porturile acestor țări.

„Continuăm să lucrăm pentru a-i convinge pe ceilalți aliați ai noștri să ridice taxele asupra mărfurilor ucrainene, împreună cu țările UE și Regatul Unit”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *