Compania Aerostar Bacău anunță că a investit 3 milioane de euro în implementarea unui parc fotovoltaic în 2022

aerostar bacau - facebook 2

Compania Aerostar Bacău anunță că a investit 3 milioane de euro din surse proprii în implementarea unui parc fotovoltaic în 2022, potrivit unui mesaj publicat la Bursa de Valori București (BVB).

„Astfel, în anul 2022, AEROSTAR S.A. a dus la îndeplinirea obiectivului ce contribuie la creșterea sustenabilității și la reducerea consumului de energie electrică prin implementarea parcului fotovoltaic, pentru a beneficia de energia verde din sursă proprie”, potrivit mesajului de la BVB.

Parcul fotovoltaic este format din peste 7000 de panouri, amplasate pe acoperișul clădirilor deținute de Aerostar, având o putere instalată totală de 3MW.

Compania Aerostar Bacău a raportat în primele nouă luni un profit net de 73,914 milioane de lei, în creştere cu 53%, comparativ cu perioada similară din 2021, de 48,310 milioane de lei, potrivit rezultatelor neauditate ale companiei, remise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare ale companiei s-au ridicat la 326,6 milioane de lei, mai mari faţă de cele obţinute în primele trei trimestre ale anului trecut, de 262,9  milioane lei. Din acestea, veniturile din vânzări s-au situat la 317,3 milioane lei, comparativ cu 243,8  milioane lei la 30 septembrie 2021. În categoria altor cheltuieli de exploatare în valoare de 3,05 milioane de lei sunt cuprinse, printre altele, cheltuieli cu impozite şi taxe locale, sponsorizări, donaţii.

Veniturile financiare înregistrate de Aerostar la 30 septembrie 2022 sunt de 18,69 milioane lei, mai mult decât duble faţă de cele din perioada similară a anului trecut, de 7,32 milioane lei.

Sursa foto: Facebook/Aerostar Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *