Compania americană Rivian întrerupe colaborarea cu Mercedes-Benz pentru producerea de furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria / Parteneriatul Rivian – Mercedes a fost anunțat în urmă cu trei luni

Rivian duba Sursa foto: Facebook

Compania americană Rivian Automotive a anunţat că societatea mixtă pe care o deţine cu Mercedes-Benz va lua o pauză, după doar trei luni de când firmele au încheiat un parteneriat pentru a produce furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria, transmite Reuters.

Producătorul american de vehicule electrice a informat că se va concentra pe afacerile sale comerciale şi de consum, pentru a spori fluxul de numerar al operaţiunilor sale din SUA.

“Întreruperea parteneriatului reflectă procesul prin care evaluăm permanent proiectele noastre majore, în timp ce ţinem cont de condiţiile economice actuale şi anticipate”, a afirmat directorul financiar al Rivian, Claire McDonough.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un memorandum de înţelegere privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte.

Planurile pentru unitatea unde vor fi produse vehicule electrice Mercedes-Benz Vans în Jawor, Polonia, nu sunt afectate, iar strategia privind electrificarea nu va fi modificată, a afirmat Mathias Geisen, şeful Mercedes-Benz Vans.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *