Compania de tehnologie Cegeka anunță o creștere cu 30% a afacerilor anul trecut și planuri de extindere în sectorul public

cegeka Sursa foto. Cegeka/ Facebook

Compania de tehnologie Cegeka, jucător în domeniul SaaS, anunță o creștere semnificativă a cifrei de afaceri a subsidiarei sale din România, cu aproape 30% mai mare comparativ cu anul precedent, până la peste 60 milioane de euro.

„Anul 2023 a fost un an de consolidare al portofoliului de clienți actuali. Avem în plan să ne extindem și către sectorul public, oferind servicii de IT outsourcing și consultanță”, a spus Ovidiu Pinghioiu, Country Director Cegeka România.

La nivel global, grupul Cegeka a încheiat anul fiscal 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,03 miliarde de euro, ce reprezintă o creștere de 18% față de cifrele înregistrate în 2022. De asemenea, grupul Cegeka are toate motivele să creadă că-și va îndeplini obiectivul ambițios de a atinge venituri de 1,4 miliarde de euro până în 2024.

Cegeka, companie prezentă în aproximativ 20 de țări și cu peste 9.000 de angajați, a a achiziționat compania americane CTG. „Acum avem o prezență puternică în regiuni în care eram anterior inactivi, cum sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Columbia și India”, a declarat Stijn Bijnens, CEO al Cegeka

„Anul 2023 poate fi considerat unul dintre cei mai importanți ani de la fondarea Cegeka până astăzi. Am depășit pentru prima dată pragul de peste 1 miliard de euro în venituri”, spune André Knaepen, fondatorul și președintele Consiliului Director al Cegeka.

„În ultimii ani am investit masiv în tehnologii precum AI, Cloud și 5G și vom continua să facem acest lucru. Dar este mai mult decât o simplă investiție. Este vorba și despre implementarea acestor tehnologii – sau a sinergiei dintre tehnologii diferite – la momentul potrivit pentru a ne ajuta clienții. Se vorbește foarte mult despre tehnologie în ultima vreme, în timp ce complexitatea proceselor din companii crește. Dacă în ceea ce privește tehnologia s-au făcut salturi importante înainte, companiilor le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu aceste evoluții”, a mai spus Bijnens.

Din această perspectivă, în România accentul va fi pus pe outsourcing, consultanță IT, team-as-a-service și Discovery Phase, un nou serviciu în portofoliul local al Cegeka.

Cegeka este prezentă pe piața din România începând din 2012 și are aproximativ 900 de angajați care oferă servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date și servicii de automatizare, cum ar fi Inteligență Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT și DevOps.

 

Sursa foto. Cegeka/ Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *