Compania de telecomunicații Ericsson va concedia 1.400 de angajați în Suedia

Redacția feb. 20, 2023 0 comentarii
sedinta, angajati, sala sedinte

Producătorul de echipamente de telecomunicații Ericsson intenționează să elimine aproximativ 1.400 de locuri de muncă în Suedia, ca parte a unui plan mai amplu de reducere a costurilor la nivel global, a anunțat luni compania, citată de Reuters.

Compania anunțase anterior planuri de reducere a costurilor cu 9 miliarde de coroane (880 de milioane de dolari) până la sfârșitul anului 2023, în condițiile în care cererea încetinește pe unele piețe, inclusiv în America de Nord.

Alte reduceri de personal, în număr de câteva mii de locuri de muncă în alte țări, vor fi probabil anunțate în zilele următoare, au declarat două surse apropiate de acest subiect.

Ultima dată, Ericsson a făcut reduceri drastice în 2017, când a concediat mii de angajați și s-a concentrat pe cercetare pentru a scoate compania de pe pierderi.

Compania a negociat luni de zile cu sindicatul angajaților săi din Suedia cu privire la modul în care să gestioneze reducerile de costuri.

În prezent, s-a ajuns la un acord cu sindicatele suedeze cu privire la modul de gestionare a reducerilor de personal, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că societatea intenționează să facă reducerile printr-un program voluntar.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *