Compania germană Continental a cumpărat o nouă clădire în Parcul industrial Freidorf Timișoara pentru a-și extinde capacitatea de producție

Foto: Continental Timișoara - imagine oficială

Continental, compania germană specializată în tehnologie, a cumpărat o clădire nouă care include hala de producție și birouri aflate pe strada Otto Rudolf, în Parcul Industrial Freidorf Timișoara, potrivit unui comunicat de presă. Noua clădire va ajuta la extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii.

În plus, în noul sediu vor fi produse noi sortimente de articole destinate și altor industrii decât cea de automotive, care se vor fabrica pentru prima dată în România.

În Timișoara, compania Continental are două unităti de producție. Una produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă – curele de transmisie.

Cu această achiziție, Continental își transferă o parte din activitățile de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile.

Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.

De la deschidere până în prezent, locația din Timișoara a livrat în total peste 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.

Foto: Continental Timișoara - imagine oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *