Compania Naţională de Petrol din Abu Dhabi va prelua o participație de aproape 25% din OMV (Reuters)

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

Compania Naţională de Petrol din Abu Dhabi (ADNOC) a ajuns la un acord privind preluarea unei participaţii de 24,9% la grupul energetic austriac OMV de la fondul de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala Investment Company, au declarat două surse din apropierea acestui dosar pentru Reuters, transmite Agerpres.

Statul austriac este cel mai mare acţionar al OMV, cu o participaţie de 31,5%, prin holdingul de stat OBAG, urmat de fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala, care deţine o participaţie de 24,9%.

Sursele citate de Reuters au precizat că tranzacţia depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.

La începutul acestui an, gigantul Abu Dhabi National Oil Company a achiziţionat o participaţie de 25% la producătorul de mase plastice Borealis AG de la Mubadala Investment Co. Grupul austriac OMV este cel mai mare acţionar al Borealis, cu o participaţie de 75%.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64%.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *