Compania OpenAI va propune soluții pentru a ridica interdicția italiană privind ChatGPT

ChatGPT Sursa foto: Dreamstime

OpenAI intenționează să prezinte joi autorităților italiene măsuri pentru a remedia problemele care au dus la interzicerea chatbot-ului său ChatGPT în Italia săptămâna trecută, au declarat autoritățile de protecție a datelor din Italia.

Agenția italiană, cunoscută și sub numele de Garante, a acuzat OpenAI, susținută de Microsoft Corp, că nu a verificat vârsta utilizatorilor ChatGPT și că “nu există niciun temei legal care să justifice colectarea și stocarea masivă de date personale” pentru a “antrena” chatbotul, scrie Reuters.

OpenAI a răspuns prin oprirea accesului utilizatorilor italieni. Agenția a declarat că nu intenționează să pună frână dezvoltării inteligenței artificiale, dar a reiterat importanța respectării normelor care vizează protejarea datelor personale ale cetățenilor italieni și europeni.

Într-o conferință video organizată miercuri seara târziu, OpenAI s-a angajat să fie mai transparentă în ceea ce privește modul în care gestionează datele utilizatorilor și verifică vârsta acestora, a precizat autoritatea.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, s-a aflat printre participanți. Compania a declarat că va trimite Garante un document privind măsurile de răspuns la solicitările sale.

Autoritatea pentru date a declarat că va evalua propunerile făcute de OpenAI.

În februarie, Garante a interzis companiei de chatboturi cu inteligență artificială Replika să utilizeze datele personale ale utilizatorilor italieni, invocând riscuri pentru minori și persoane fragile din punct de vedere emoțional.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *