Compania petrolieră Shell va plăti aproximativ 2 miliarde de dolari în taxe excepționale în Marea Britanie și UE pentru ultimul trimestru

Shell Sursa foto: Facebook / Shell

Shell a dezvăluit că va plăti aproximativ 2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) în taxe excepționale în Marea Britanie și UE pentru ultimul trimestru al anului 2022, potrivit The Guardian.

Aceasta vine după ce șefii companiei petroliere listate la Londra au declarat în octombrie că nu au plătit niciun impozit excepțional în Marea Britanie din cauza investițiilor mari în Marea Nordului.

Vineri, firma le-a spus investitorilor că se va confrunta cu o scădere a profiturilor pentru ultimul trimestru din 2022, din cauza creșterii taxei pe profiturile din sectorul energetic din Marea Britanie și a taxelor suplimentare din UE.

În luna mai, guvernul a anunțat impozitul pe profitul excepțional al companiilor de petrol și gaze, iar cancelarul Jeremy Hunt a anunțat în noiembrie că acesta va fi majorat de la 25% inițial la 35%.

În trimestrul al treilea, Shell a beneficiat de o deducere de 80% pentru investiții legată de impozitul pe profitul excepțional din Marea Britanie. Această alocație a fost, de asemenea, redusă semnificativ în cadrul bugetului de toamnă.

În trimestrul precedent, compania a declarat că profitul său ajustat a crescut de peste două ori, ajungând la 9,5 miliarde de dolari în cele trei luni până la sfârșitul lunii septembrie, în comparație cu anul precedent.

Cu toate acestea, acest lucru a reprezentat o scădere față de trimestrul anterior.

În total, Shell a declarat că se așteaptă acum să fi plătit între 4,3 și 4,7 miliarde de dolari în taxe globale în trimestrul al patrulea.

Vineri, firma petrolieră a dezvăluit, de asemenea, că se așteaptă ca tranzacțiile din cadrul activității sale chimice să fi fost “semnificativ mai mici” în ultimul trimestru din 2022, comparativ cu trimestrul anterior.

 

Sursa foto: Facebook / Shell

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *