Compania românească de IT Bento a înregistrat o creștere a profitului net cu 34% în primul trimestru al anului 2023

Radu Scarlat-Vlad Bodea_Bento

Compania românească de IT Bento raportează venituri din exploatare de 8,5 milioane de lei în primele trei luni din 2023, în creștere cu 102% comparativ cu aceeași perioadă din 2022, și un profit net de 0,8 milioane de lei, în apreciere cu 34%, potrivit unui comunicat de presă.

„Rezultatele pozitive pe care le-am obținut în primul trimestru al anului 2023 evidențiază potențialul nostru de creștere și capacitatea de adaptare într-un mediu de afaceri dinamic. Creșterea înregistrată validează strategia noastră de a investi în dezvoltarea de produse software și servicii IT și Cloud inovatoare, iar expertiza operațională continuă să fie diferențiatorul nostru principal, cât și o cheie a succesului echipelor Bento în primele trei luni din 2023. Vom continua să acordăm o atenție sporită proceselor de dezvoltare a produselor și serviciilor furnizate, eficientizării operaționale și generării de valoare adăugată clienților, partenerilor, precum și acționarilor noștri”, a declarat Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento.  

Compania transmite că cifra de afaceri a contribuit cu 4,4 milioane de lei în primul trimestru al anului la totalul veniturilor din exploatare înregistrate de companie, în creștere cu 35% față de primele trei luni din 2022. Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 41% la cifra de afaceri aferentă primului trimestru al anului curent. În cadrul DEV, veniturile aferente etapelor de dezvoltare și implementare a proiectelor software reprezintă 46% din cifră de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanță și evoluție, care au un caracter recurent, au contribuit cu 54%. Divizia “IT, Infrastructură și Cloud” (IT), alcătuită atât din servicii de proiectare și implementare IT, cât și din revânzare de echipamente și software, a contribuit cu 59% la cifra de afaceri generată în primul trimestru din 2023.

Cea de-a doua contribuție majoră la nivel de venituri din exploatare în primul trimestru din 2023 au avut-o veniturile din capitalizarea producției proprii, care s-au ridicat la 3,9 milioane de lei. Acestea reprezintă investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene, dar și cheltuielile aferente dezvoltării tehnologice a Bento Field Service Management (FSM) și Bento Mobile Device Management (MDM) ca module ale acestei platforme.

„În 2023, conform bugetului de venituri și cheltuieli aprobat de către acționari în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la finalul lunii Aprilie, Bento vizează venituri din exploatare de 46,7 milioane de lei, o creștere cu 32% față de anul 2022, EBITDA de 11,8 milioane de lei, o majorare cu 70% și un profit net de 9,3 milioane de lei, o apreciere cu 65%. Totodată, anul acesta, compania are în vedere creșterea numărului de clienți noi și a contractelor recurente, continuarea dezvoltării produselor proprii, precum și consolidarea parteneriatelor cu jucători globali din domeniu”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *