Compania românească de IT Bento raportează un profit net de 13,1 milioane lei în 2023

Radu Scarlat-Vlad Bodea_Bento

Compania românească de IT Bento raportează venituri din exploatare de 58,2 milioane de lei în 2023, o creștere cu 64% comparativ cu 2022 și un profit net de 13,1 milioane de lei, o apreciere cu 133% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare pentru 2023 sunt preliminare și neauditate, potrivit unui comunicat al companiei.

„2023 a fost un an remarcabil pentru Bento. Creșterea semnificativă a veniturilor și a profitului net reflectă atât performanța operațională, cât și angajamentul nostru față de dezvoltare de soluții software inovatoare și furnizarea de servicii la cele mai înalte standarde. În plus, aceste rezultate record evidențiază succesul strategiei noastre de creștere, prin care ne-am consolidat substanțial poziția pe piața de tehnologie din România. Suntem recunoscători partenerilor, clienților și acționarilor noștri pentru încrederea acordată, care a fost esențială în atingerea obiectivelor stabilite la nivelul anului trecut”, a declarat Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento.

Conform companiei, divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 47% la veniturile din exploatare aferente anului 2023, în timp ce divizia „IT, Infrastructură și Cloud” (IT) a contribuit cu 53%. Din totalul veniturilor din exploatare, 74% au fost generate de cifra de afaceri, 24% de investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene, iar restul de 2% au fost alte venituri din exploatare. De asemenea, 46% din cifra de afaceri de 43,2 milioane de lei (+50% vs. 2022) au fost venituri recurente.

„Anul 2023 fost unul de referință pentru Bento. Execuția proiectului pe fonduri europene și extinderea în noi verticale, precum „Clusterul de Service”, reflectă adaptabilitatea și viziunea noastră strategică de dezvoltare continuă. Suntem mândri de echipa noastră și de parteneriatele solide care au fost fundamentale în depășirea obiectivelor stabilite la începutul anului trecut. Privind spre viitor, suntem entuziasmați să continuăm să dezvoltăm produse inovatoare pentru clienții noștri, prin intermediul cărora să contribuim activ la transformarea digitală a acestora, cât și să punem bazele și să dezvoltăm noi parteneriate”, a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento și membru al Consiliului de Administrație.

Potrivit companiei, în 2023, Bento a executat proiectul pe fonduri europene ce a vizat dezvoltarea „Platformei pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise și Sectorul Public”. Prin intermediul acestei platforme, Bento este bine poziționată pentru a valorifica cererea tot mai accentuată pentru soluții informatice din partea organizațiilor, nevoia de personalizare a soluțiilor la cerințele specifice ale companiilor și instituțiilor publice, precum și apetitul acestora pentru soluții de digitalizare în cloud.

Pe parcursul anului trecut, compania a fost implicată în derularea unor alte proiecte semnificative, precum proiectul de infrastructură cu beneficiar final Operatorul de Măsurare a Energiei pe Piața Angro (OMEPA), dezvoltarea și implementarea Bento FSM în cadrul Distribuție Energie Electrică România (DEER) și furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT pentru o companie multinațională din domeniul petrol și gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *