Compania românească de mobilitate Autonom va cumpăra aproape 900 de mașini electrice și hibrid, cu ajutorul unei finanțări primite de la Banca Europeană de Investiții

Redacția sept. 27, 2022 0 comentarii
autonom, auto

Compania românească de mobilitate Autonom va achiziționa 895 de vehicule electrice și hibride, după ce a primit o finanțare de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), potrivit unui anunț al companiei la Bursa de Valori București.

Conform companiei, închirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii persoane juridice să își optimizeze costurile și să își reducă amprenta de carbon, iar investiția va sprijini reducerea emisiilor, poluării și a zgomotului generat de mașinile oferite spre închiriere.

„Noul parteneriat dintre Banca Europeană de Investiții și Autonom va permite creșterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice și a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România. Finanțarea de 15 milioane EUR anunțată oficial astăzi, la București, va sprijini accelerarea acestei tranziții pentru a ajuta companiile din România să își reducă amprenta de carbon”, arată Autonom.

Autonom, Marius Stefan

May be an image of 2 people, indoor and text that says 'www.eib. European European Investment TheElBe: European European European European Bank ThEla: European European European Europe ThuEb European'

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamţ şi este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operaţional şi închirieri auto.

La începutul acestui an, Autonom a semnat un acord cu Grupul Ţiriac pentru achiziţia Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) – un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei şi active în valoare de peste 200 milioane de lei.

După această tranzacția, flota de mașini a Autonom a depăşit semnificativ pragul de 10.000 de maşini.

Autonom a mai achiziţionat, în iulie 2018, divizia de leasing operaţional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuţie prin care clienţii băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Autonom a încheiat anul 2021 cu afaceri nete de 384,02 milioane lei, în creștere puternică față de afacerile de 240,6 milioane lei înregistrate în 2020. Totodată, compania a raportat un profit de 22,48 milioane lei, de patru ori mai mare decât profitul de 5,2 milioane lei în 2020.

Sursa foto: Facebook / Autonom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *