Compania Sirma Group din Bulgaria va achiziționa 51% din firma românească Roweb Development

App developers working at the office.

Dezvoltatorul de software bulgar Sirma Group Holding a declarat că a convenit să achiziționeze o participație de 51% în compania românească de dezvoltare de software Roweb Development, scrie SeeNews.

Achiziția va crește veniturile din vânzări ale Sirma Group în România și în emisfera vestică, completând în același timp portofoliul său de servicii IT, a declarat cumpărătorul într-un comunicat, fără a dezvălui termenii financiari ai tranzacției.

“RoWeb și Sirma își unesc forțele pentru a oferi servicii complete de dezvoltare software folosind modele dovedite și flexibile de mărire a echipei și de outsourcing complet gestionat. Ambele companii au acumulat o expertiză considerabilă în industria serviciilor financiare și au identificat sinergii semnificative în noi verticale – imobiliare, recrutare și managementul talentelor și ospitalitate”, a declarat Tsvetan Alexiev, CEO al Sirma Group.

Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare din ambele țări. Sirma Group Holding este o companie publică listată la Bursa de Valori din Bulgaria (BSE). În urmă cu o săptămână, compania a anunțat că începe procesul de transformare prin fuziunea filialelor, scrie Forbes Bulgaria.

Tranzacția este de așteptat să faciliteze intrarea grupului pe două noi piețe verticale și geografice, conform strategiei corporative actualizate a Sirma. Următoarea achiziție este de așteptat să aibă loc în regiunea nordică, Sirma începând deja procesul inițial de due diligence.

Compania românească a fost înființată în 2004 și are 110 angajați. Veniturile companiei pentru anul 2023 ajung la 6,198 milioane de euro, iar profitul operațional (înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) este de 1,277 milioane de euro. Compania este specializată în dezvoltarea de aplicații complexe de business pentru sectoarele financiar, asigurări, imobiliare, recrutare și ospitalitate.

Înființat în 1992, Sirma Group Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria, un pionier în domeniul tehnologiilor de inteligență artificială. Compania este specializată în dezvoltarea de software personalizat, consultanță IT și de afaceri și servicii software profesionale în domeniul bancar și al asigurărilor, informații de piață, sănătate, ambalare și măsurare.

Anul trecut, veniturile consolidate din operațiunile companiei au fost de 81,4 milioane de leva (peste 40 de milioane de euro). Numai în primul trimestru al acestui an, veniturile au ajuns la aproape 24 de milioane BGN (12 milioane de euro).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *