Compania britanică de utilități National Grid îi avertizează pe britanici să se pregătească să reducă consumul de electricitate

Redacția nov. 28, 2022 0 comentarii
berc ars, energie, electricitate, curent

Companie britanică de utilități National Grid a avertizat că ar putea cere gospodăriilor și întreprinderilor britanice să își reducă marți consumul de electricitate pentru a acoperi un potențial deficit de aprovizionare, scrie Financial Times.

Compania responsabilă de sistemul de electricitate al Marii Britanii a emis un avertisment către furnizorii de energie precum British Gas, Eon și Octopus – ai căror clienți au semnat un program de reducere a consumului atunci când sunt solicitați – să se pregătească eventual pentru prima utilizare a noului serviciu.

National Grid a introdus anul acesta un „serviciu de flexibilitate a cererii” pentru a reduce riscul de pene de curent în această iarnă, când va fi testată rezistența sistemelor de electricitate din întreaga Europă.

Analiștii și operatorii de sisteme de electricitate au avertizat asupra unor scenarii „mai puțin favorabile” în care țările, inclusiv Marea Britanie, s-ar putea confrunta cu pene de curent după ce Rusia a întrerupt aprovizionarea cu gaze a continentului.

Scăderea livrărilor de gaz, care este, de asemenea, utilizat pentru a genera electricitate, a coincis cu alte probleme ale sistemelor de energie electrică din diverse țări, inclusiv întreruperi record la reactoarele nucleare franceze.

Într-un an normal, Franța este cel mai mare exportator de electricitate din Europa, dar recent a fost nevoită să se bazeze pe vecinii săi, inclusiv pe Marea Britanie, pentru a satisface cererile propriilor cetățeni. Acest lucru ar putea fi problematic în timpul iernii, deoarece Marea Britanie se bazează în mod normal pe importurile din țări precum Franța pentru a face față cererii de vârf, în special în timpul valurilor de frig.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *