Companie de consultanță: Facturile energetice ale gospodăriilor britanice vor ajunge la 4.400 de lire sterline în 2023

hartii, acte, taxe, facturi, plata, documente Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Facturile de energie ale gospodăriilor din Marea Britanie ar putea atinge un vârf, în medie, de peste 4.420 de lire sterline pe an în primăvara anului viitor, potrivit estimărilor companiei de consultanță în domeniul energiei Cornwall Insight, citat de Financial Times.

Cornwall Insight și-a majorat marți previziunile privind plafonul de preț al Marii Britanii, în urma anunțului făcut de autoritatea de reglementare în domeniul energiei Ofgem cu privire la modificările controversate ale modului de calcul al acestui nivel.

Cele mai recente previziuni sunt de natură să exercite o nouă presiune asupra candidaților la șefia Partidului Conservator, Liz Truss și Rishi Sunak, pentru a oferi mai mult sprijin pentru gospodării în această iarnă.

Partidul Liberal Democrat, aflat în opoziție, a cerut ca următoarea creștere a plafonului de preț, programată pentru 1 octombrie, să nu fie transferată consumatorilor, iar diferența să fie finanțată printr-o creștere a impozitului excepțional impus recent de guvern producătorilor de petrol și gaze. Companii precum BP și Shell au generat profituri uriașe de pe urma prețurilor ridicate.

Cornwall Insight a avertizat că plafonul de preț ar putea crește de la 1.971 de lire sterline pe an în medie la 3.582 de lire sterline în octombrie – o creștere de peste 80%. Plafonul ar urca apoi la 4.266 de lire sterline în ianuarie, înainte de a atinge un vârf de 4.427 de lire sterline în aprilie anul viitor, potrivit estimărilor.

Plafonul de preț al energiei din Marea Britanie dictează un maxim pe care furnizorii îl pot percepe pe unitatea de energie și limitează, de asemenea, marjele lor de profit. Acesta afectează aproximativ 24 de milioane de gospodării din Marea Britanie care nu beneficiază de oferte cu preț fix. Nivelul de plafonare a prețurilor pentru luna octombrie va fi anunțat de Ofgem pe 26 august.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *