Companie românească de proiectare care folosește instrumente de inteligență artificială anunță că trece la săptămâna de lucru de 4 zile

Redacția aug. 31, 2023 2 comentarii
constructii proiectare

Costurile unui proiect imobiliar pot fi mai mici cu 10% până la 15% dacă în întreg procesul de proiectare și execuție sunt utilizate instrumente software ce înglobează Inteligență Artificială (AI), roboți software și algoritmi, afirmă reprezentanții VEGO Holdings (Virtual Environment Generation & Optimization), companie de tehnologie și proiectare în construcții.

“Eficientizarea costurilor se realizează în principal prin reducerea timpului necesar proiectării, reducerea erorilor în proiectare și reducerea timpului necesar pentru obținerea avizelor și autorizațiilor și deblocarea resursei om pentru a se implica în principal în identificarea celor mai eficiente soluții tehnice”, transmit reprezentanții firmei.

De exemplu, VEGO spune a reușit să reducă cu până la 40% durata de timp necesară obținerii avizelor necesare pentru proiectele pe care gestionează pentru clienții săi, folosind inteligența artificială ca instrument de a înțelege mai rapid cerințele autorităților

Compania estimează că fără utilizarea roboților software, algoritmilor și inteligenței artificiale în procesul de planificare strategică, ar fi fost necesar ca 10% din munca totală depusă să fie alocată procesului de planificare și replanificare a activității, respectiv 1.500 ore lunar pentru fiecare 100 de angajați. Utilizând instrumentele software de inteligență artificială, VEGO spune reușește să reducă durata procesului de planificare până la 2% din munca totală depusă într-o lună, respectiv 330 ore pentru cei 180 de angajați.

”În acest moment, pentru a discuta cu cifre concrete, 20% din cifra de afaceri din acest an a fost realizată utilizând AI și ne propunem ca la finalul anului să atingem 30%. Utilizarea AI ne-a ajutat să avem o zi de vineri liberă pe lună, iar începând din luna august 2023 am trecut la doua zile libere pe lună. Având în vedere eficiența pe care am obținut-o prin implementarea unor soluții mai complexe bazate pe automatizare și AI am decis să implementăm de la 1 septembrie săptămâna total redusă de lucru, de 4 zile pe săptămână (48 de zile de concediu suplimentare pe an)”, spune Virgil Profeanu, fondatorul VEGO Holdings.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. Foarte bine ca folosesc tehnologii noi, dar de ce nu lucreaza ei 5 zile? avem atatea autostrazi si cai ferate drumuri de mare viteza de proiectat in Romania? toate aceste proiecte in Romania intarzie din cauza proiectarii lente…

  2. Am avut norocul sa cunosc ECHIPA VEGO. Acest mic, spun mic reportaj pt ca aceasta firma are mult mai multe realizari si performante in domeniul de consultanta si proiectare, chiar arata realitatea ca se poate, putem, avem capacitati intelectuale demne de RESPECT.
    FELICITARI INTREGII ECHIPE, SI SUCCES IN CONTINUARE!
    Victor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *