Conducerea Parlamentului se întruneşte luni pentru a decide calendarul dezbaterii şi votării bugetului pentru anul 2022

Parlamentul României

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au şedinţă, luni de la ora 18.15, pentru a decide un calendar de dezbatere în comisiile parlamentare şi votul în în plenul reunit al Parlamentului a proiectului de buget pe anul 2022.

Până marţi ar putea fi termenul de depunere a amendamentelor din partea grupurilor parlamentare, apoi dezbaterile şi avizele în comisii, miercuri urmând să fie elaborat raportul pe proiectul de lege şi joi sau vineri să fie votul în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit unor surse politice.

Guvernul a aprobat, luni, în şedinţă, proiectul bugetului de stat pe 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022. Ministrul Finanţelor a afirmat că Executivul îşi propune atingerea ţintei de deficit până în 2024, iar deficitul bugetar pe cash se menţine în termenele agreate cu Comisia Europeană în procedura de deficit excesiv, respectiv 5,84% din PIB.

Adrian Câciu a mai declarat că proiectul de buget pentru anul 2022 aprobat luni de Guvern a avut toate avizele necesare în prealabil, inclusiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a adăugat că avizul CES este unul negativ, însă este unul consultativ, iar Consiliul Fiscal a avut o opinie pe proiect pe care o consideră pertinentă. Administraţia Prezidenţială a precizat că propunerile de buget pentru anul 2022 ale instituţiilor din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale au fost avizate cu acordul individual al membrilor CSAT.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *