Consiliul Concurenței analizează preluarea companiei românești Tremend de către gigantul francez Publicis

marius-hanganu-ioan-cocan-fondatori-tremend Foto: Marius Hanganu și Ioan Cocan, fondatori Tremend

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Publicis Groupe, unul din cei mai mari jucători europeni din piața de comunicare, intenționează să preia compania românească de software Tremend Software Consulting și, indirect, filialele sale, Sixty Four Eights Group LLC (SUA) și Tremend Benelux SA (Marele Ducat al Luxemburgului).

Publicis Groupe Holdings B.V. este parte a Grupului Publicis, specializat în publicitate (advertising), media, transformare digitală de business și date. În România, Grupul Publicis controlează mai multe companii din sectorul serviciilor de marketing și comunicare.

Tremend Software Consulting S.R.L. este specializată în dezvoltarea de software orientat către client, personalizat în funcție de cerințele acestora. Tremend Software Consulting S.R.L. furnizează soluții IT pentru clienți din sectoare diverse (servicii financiare, retail, bunuri de consum și industria manufacturieră, tehnologie și telecomunicații, sectorul public și e-Learning).

Cele două filiale ale Tremend Software Consulting S.R.L., Sixty Four Eights Group LLC (SUA) și Tremend Benelux S.A. din Marele Ducat al Luxemburgului, oferă servicii de dezvoltare software și design al sistemelor informatice, respectiv servicii de realizare de software la comandă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Tranzacția a fost anunțată la începutul acestui an de către compania franceză. Compania Tremend va fi integrată în Publicis Sapient, una dintre diviziile Publicis Groupe.

Cu sediul în Bucureşti, Tremend a fost înfiinţată în 2005 de Ioan Cocan şi Marius Hanganu şi deserveşte o bază largă şi diversificată de clienţi din domenii precum sectorul financiar, automotive, telecomunicaţii, healthcare, tehnologie şi educaţie. Cu peste 16 ani de experienţă în consultanţă, strategie şi implementare pentru proiecte software şi management de produs, Tremend are o echipă de peste 650 de experţi în inginerie software.

Tremend a avut afaceri de 100,6 milioane de lei în 2020 şi un profit net de 12,4 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanţe.

Publicis Groupe este una dintre cele mai mari companii multinaţionale de marketing, PR şi publicitate, prezent în peste 100 de ţări şi angajând aproximativ 80.000 de specialişti. Grupul oferă servicii complete, de la consultanţă până la execuţie, combinând transformarea de marketing şi transformarea digitală de business.

Publicis Sapient este o companie din cadrul Publicis Groupe, care oferă servicii de transformare digitală de business şi reprezintă centrul de transformare a afacerilor digitale al Publicis Groupe, cu 20.000 de angajaţi şi peste 50 de birouri în întreaga lume.

Foto: Marius Hanganu și Ioan Cocan, fondatori Tremend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *