Consiliul Concurenţei investighează compania Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă

masina, accident, asigurare auto, service Sursa foto: Pixabay

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Audatex Services în relaţia cu unităţile de service auto pe piaţa din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea şi administrarea daunelor auto, a reparaţiilor şi lucrărilor de mentenanţă pentru autovehicule, scrie Agerpres.

Autoritatea de concurenţă precizează, într-un comunicat remis, luni, că are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relaţia cu clienţii – unităţi de service auto.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.

Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *