Constructorul aeronautic european Airbus a depășit ținta de a livra 600 de avioane anul trecut

Airbus, avion, aeronava

Constructorul aeronautic european Airbus şi-a depăşit ţinta propusă pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane, au declarat luni pentru Reuters mai mult surse din industria aeronautică, transmite Agerpres.

Livrările de avioane Airbus au continuat până la trecerea în noul an, unele contracte de livrare fiind finalizate chiar şi în 31 decembrie, potrivit portalului online de specialitate Hamburg Finkenwerder News şi datelor cu privire la urmărirea zborurilor aeronavelor.

Printre avioanele livrate de Airbus în ultimele zile ale anului se numără şi mai multe aparate de tip A350, pentru care cererea a fost una slabă pe parcursul anului în condiţiile în care călătoriile internaţionale rămân afectate de criza coronavirusului. Graţie livrărilor de ultim moment, numărul total de avioane capabile să zboare pe distanţe lungi livrate în luna decembrie de Airbus a ajuns la aproximativ 12, chiar dacă jumătate dintre aceste avioane nu au intrat încă în serviciul operaţional, arată datele publicate de portalul Flightradar24.

În mod tradiţional livrările de avioane Airbus cresc semnificativ în ultima lună a anului însă în acest an problemele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au întârziat livrarea anumitor aparate de talie medie iar răspândirea variantei Omicron a ridicat noi semne de întrebare cu privire la o revenire rapidă a călătoriilor pe distanţe lungi.

În luna iulie a acestui an, Airbus şi-a majorat ţinta de livrări pentru 2021 până la 600 de aparate, de la 566 de aparate anterior, după ce a raportat rezultate peste aşteptări pentru primul semestru.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *