Contract pentru 3.500 de tone de hârtie, ca să se tipărească buletinele de vot 2024

dosare, birocratie

Administrația Națională a Rezervelor Statului și Probleme Speciale a lansat în SICAP o licitație pentru cumpărarea a până la 3.500 de tone de hârtie tip ziar, pentru care este dispusă să plătească până la 13 milioane de lei. Instituția are nevoie de aceste cantități pentru a le pune la dispoziția Guvernului care are nevoie de ele pentru a tipări buletinele de vot pentru următorul ciclu electoral 2024, potrivit fundamentării din Caietul de Sarcini. Peste doi ani, în România se vor ține alegeri locale, alegeri parlamentare și prezidențiale și, conform datelor de la 31 ianuarie 20202, există 19 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Achiziția este de tip contract-cadru și se întinde pe trei ani, baloții de hârtie vor fi recepționați de filialele locale ale ANRSPS Neamț, Sibiu, Ilfov și Argeș.

„Hârtie de ziar tip offset bobină format 84 cm/48,8 g/mp. Condiții tehnice de calitate (calitate și caracteristici fizico-mecanice), conform Caiet de sarcini. Estimări ale cantităților minime și maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru – cantități minime 310.000,00 kg (netto), cantități maxime 3.500.000 kg (netto) Estimări ale cantităților minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru; cantități minime: 310.000,00 kg (netto), cantități maxime 2.000.000 kg (netto). Fecvența și valoarea contractelor ce vor fi atribuite: atribuire un contract subsecvent anual. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent care se anticipează că va fi atribuit pe durata acordului-cadru: 7.400.000,00 lei”, este descrierea achiziției.

Ofertele pentru hârtie se deschid în 28 februarie, departajarea lor se face în proporție de 70% prin preț, 15% prin gradul de alb propus (între 60 și 69%) și 15% prin opacitatea la tipărire.

În România există mai mulți producători de hârtie, aproape toți fiind controlați de acționari străini. Centralizarea unităților de producție se poate vedea aici. Fabrica de hârtie Letea, odinioară cea mai mare din sud-estul Europei, nu mai există.

ANRSPS este o instituție în subordinea Guvernului care se ocupă, în principal, cu asigurarea stocurilor de materiale și echipamente critice necesare pentru ca, în situații speciale, statul român să se poată susține. Printre atribuții se numără stabilirea şi propunerea Guvernului, prin Secretariatul General al Guvernului, a produsele şi nivelurilor acestora la care se constituie stocuri intangibile destinate producţiei de tehnică militară şi nevoilor de apărare în caz de război, corelate cu rezervele proprii ale armatei şi rezervele de mobilizare; elaborarea programelor anuale pentru constituirea, reîntregirea sau preschimbarea sortimentală a stocurilor rezerve de stat de produse şi materii prime cu finanţare în condiţiile legii; colaborarea cu Comisia pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, înfiinţată la nivelul Ministerului Economiei. Toate atribuțiile instituției, aici.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *