Contractul pentru modernizarea Gării de Nord din București: CFR Infrastructură a respins oferta Erbașu pentru că nu are agrement tehnic feroviar, iar pe cea a CMA Construct pentru prețul neobișnuit de mic (73%)

Gara de Nord Bucuresti MT

Licitația pentru modernizarea Gării de Nord din București urmează să fie suspendată oficial după ce luni, 11 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, au fost publicate contestațiile constructorilor Erbașu și CMA Construct, constructori ale căror oferte au fost descalificate ca fiind inacceptabile/neconforme. Astfel, potrivit datelor pe care le-a analizat Economedia, oferta Erbașu a fost declarată neconformă pe motiv că nu ar avea agrement tehnic feroviar (Erbașu susține în contestație că subcontractorul CCF deține autorizație), iar pe cea a CMA Construct pentru prețul neobișnuit de mic, 376 milioane lei, adică 73% din valoarea estimată de 470 milioane.

Constructorul GDO MOV din Baia Mare a fost desemnat câștigător cu o ofertă de 420 de milioane lei. Economedia a scris că liderul din Asociere a raportat în 2022 doar 35 de angajați, iar proiectantul un singur angajat (detalii aici), iar după aceste informații Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a trimis Corpul de Control la Regionala București a CFR Infrastructură.

Contestația Erbașu: 

În contestația depusă la CNSC, Erbașu solicită anularea procedurii prin care CFR Infrastructură a desemnat firma din Baia Mare câștigătoare și continuarea procedurii cu reevaluarea ofertelor. Totodată, constructorul arată că firma CCF  Compania Construcții Feroviare (subcontractor) deține agrementul feroviar necesar lucrărilor la clădiri cu specific feroviar.

Contestația CMA Construct: 

Și firma CMA Construct a solicitat CNSC anularea raportului procedurii din 25 august și a transmis în contestație că oferta reprezintă, de fapt, peste 80% din prețul estimat de CFR Infrastructură. După contestație, în termen de 5 zile, constructorul va depune și cauțiunea de 2 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *