Costurile cu principalul ingredient din care se produce ciocolata s-au dublat în ultimul an

cacao Sursă foto: Pexels

Costurile cu principalul ingredient din care se produce ciocolata s-au dublat în ultimul an şi joi au atins un nou maxim istoric, după ce vremea secetoasă a afectat arborii de cacao din Vestul Africii, informează BBC, conform News.ro.

La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a atins joi un nou record de 5.874 de dolari pe tonă, pentru a încheia şedinţa la 5.805 dolari pe tonă. De la începutul anului trecut şi până în prezent, cotaţia la cacao a crescut cu aproximativ 90%.

Creşterea preţurilor la cacao se repercutează deja asupra consumatorilor şi pune presiune asupra marilor producători de ciocolată.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Preţurile istorice la ciocolată sunt aşteptate să limiteze creşterea veniturilor în acest an”, a avertizat, joi, grupul american Hershey, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată. Directorul general de la Hershey, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea majorării preţurilor pentru consumatori. “Nu putem vorbi despre politica de preţuri din viitor. Având în vedere unde sunt preţuri la la cacao, ne vom utiliza toate instrumentele de care dispunem inclusiv politica de preţuri, astfel încât să ne gestionăm afacerile”, a spus Buck la o reuniune cu analiştii.

Luna trecută, grupul Mondelez, proprietarul mărcii Cadbury, a identificat şi el creşterea costurilor cu ingredientele drept una dintre principalele provocări cu care se va confrunta anul acesta. Directorul financiar, Luca Zaramella, a spus că Mondelez a sesizat o “creştere semnificativă a preţurilor la cacao şi zahăr”.

Fenomenul meteo El Nino a provocat o vreme secetoasă în Ghana şi Coasta de Fildeş, primii doi producători mondiali de boabe de cacao. Temperaturile mai ridicate şi modificarea precipitaţiilor ca urmare a schimbărilor climatice pot avea şi ele un impact asupra recoltelor.

“Traderii se tem de un alt an cu producţie mică şi aceste îngrijorări au fost intensificate de fenomenul El Nino care ameninţă culturile din Africa de Vest cu vreme secetoasă”, a spus Jack Scoville, analist la Price Futures Group.

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.