Cristian Secoșan rămâne la șefia Consiliului Investitorilor Străini, pentru un nou mandat

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
Cristian Secoșan Siemens
Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) și-a reales echipa de conducere a organizației, arată un comunicat de presă al instituției. Cristian Secoșan, General Director Delgaz Grid România, continuă un nou mandat în funcția de președinte al FIC, împreună cu vicepreședinții Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Eric Stab, Chairman & CEO ENGIE Romania și Managing Director Europe & AMEA, Global Networks, ENGIE, precum și Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, membru PwC Global Indirect Taxes Board, în calitate de trezorier.

Împreună cu colegii din Comitetul Director urmărim atent evoluțiile din domeniul legislativ, în special cel fiscal. Reiterăm pe această cale nevoia de consultare cu mediul de afaceri pentru orice modificări ce pot afecta cadrul economic și importanța deciziilor fundamentate prin studii și analize pentru a putea alege cele mai eficiente măsuri care să asigure dezvoltarea economică și nu descurajarea sectoarelor cheie care contribuie semnificativ la bugetul de stat. FIC rămâne la dispoziția autorităților pentru consultări și dialog pe toate temele strategice pentru mediul economic, cu același angajament de a recomanda măsuri echilibrate, aliniate cu principiile europene și care să aibă ca rezultat final creșterea economică și bunăstarea cetățenilor”, a declarat Cristian Secoșan, președintele FIC.

FIC transmite că va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească și să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu și lung aliniate la bunele practice europene, dar în același timp este pregătit să formuleze documente de poziții bazate pe competențele și cunoștințele practice ale experților din companiile membre și să reacționeze în mod agil la provocările curente. Comitetul Director al FIC menține pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României: atragerea de investiții, stabilitatea și predictibilitatea regimului fiscal, consolidarea rezilienței sectorului energetic, implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri, protejarea mediului înconjurător, asigurarea bunăstării și sănătății populației, dezvoltarea tehnologică și implementarea proceselor digitale.

Sursa foto: Economedia / Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *