Criza cip-urilor lovește Volkswagen, care și-a redus prognoza de livrări pentru 2021

VW ID.3

Volkswagen și-a redus perspectivele pentru livrări și a avertizat cu privire la reduceri de costuri, deoarece o lipsă continuă de cipuri a determinat-o să raporteze un profit operațional mai mic decât se aștepta pentru al treilea trimestru.

„După un rezultat record în prima jumătate a anului, blocajele semiconductoarelor din al treilea trimestru ne-au arătat foarte clar că nu suntem încă suficient de rezistenți la fluctuațiile de utilizare a capacității”, a declarat directorul financiar al companiei, Arno Antlitz, citat de Reuters..

„Acest lucru arată clar că trebuie să continuăm să lucrăm cu hotărâre la îmbunătățirea structurilor noastre de costuri și a productivității în toate domeniile”.

Profitul operațional al celui de-al treilea trimestru al celui mai mare producător de automobile din Europa a fost de 2,8 miliarde de euro, în scădere cu 12% față de anul trecut și mai mic decât prognoza Refinitiv de 2,99 miliarde.

Ca urmare a penuriei, grupul, care și-a conturat o foaie de parcurs ambițioasă pentru a deveni lider mondial în vânzările de vehicule electrice, acum se așteaptă ca livrările din 2021 să fie aproxmativ la nivelul celor din anul precedent, după ce anterior prognozase creștere.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *