Criza de semiconductori și problemele din lanțurile de aprovizionare ar putea împiedica creșterea cu 50% trimestrial a Tesla

elon musk, tesla

Elon Musk crede că o combinație a unei penurii globale de semiconductori și nave de transport ar fi singurulele elemente care ar împiedica Tesla să mențină o creștere a vânzărilor de peste 50%. În septembrie, CEO-ul Tesla a declarat că lipsa semiconductorilor este o problemă „pe termen scurt” și că sunt construite mai multe fabrici de fabricare a cipurilor. Musk crede că această criză se va termina până anul viitor.

Cu toate acestea, există o altă problemă care amenință să se încurce cu obiectivele de producție ale producătorilor de automobile, și anume lanțurile de aprovizionare. La reuniunea anuală a acționarilor companiei, care a avut loc la Austin, Texas, săptămâna trecută, Musk a spus că Tesla s-a confruntat cu „o mulțime” de provocări legate de acestea în trimestrul anterior.

De altfel, Musk susține că „presiunea semnificativă a costurilor” din lanțul de aprovizionare este ceea ce a forțat Tesla să crească prețurile mașinilor, cel puțin temporar.

„Am avut un an fantastic, cu livrări record de vehicule. Și avem șanse mari să menținem acest lucru. Sperăm că această lipsă de cipuri se va atenua în curând, dar mă simt încrezător că vom putea menține o creștere de puțin peste 50% pentru o vreme”, anunță Musk, citat de insideevs.com.

Lipsa cipurilor nu pare a fi lovit foarte rău Tesla, deoarece săptămâna trecută compania a raportat livrări record de 241.300 de mașini în întreaga lume în al treilea trimestru al anului, semnificativ mai mult decât maximul anterior de 201.250 de vehicule din al doilea trimestru.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *