Cseke Attila transmite că au fost accesate două treimi din fondurile disponibile prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor/ Au fost depuse peste 1000 de cereri de aproape 2 miliarde de euro

G4Media apr. 19, 2022 0 comentarii
bucuresti, cladire istorica, patrimoniu, risc seismic, reabilitare

Cseke Attila a anunţat că peste 1.000 de cereri au fost depuse pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 milioane, două treimi din fonduri fiind accesate deja, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Fondurile disponibile pentru judeţele Argeş, Bihor, Botoşani, Cluj, Galaţi, Maramureş şi Satu-Mare au fost accesate aproape în totalitate, a arătat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Pentru renovarea energetică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, autorităţile publice locale mai pot depune cereri de finanţare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas. După cum este cunoscut, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ministerul Dezvoltării finanţează investiţii în eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanţare din PNRR”, a mai spus Cseke Attila.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

Sursa citată mai spune că numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.