Cu viteza melcului. AFM a analizat doar 29% din cererile de finanțare depuse în programul „Casa Verde Fotovoltaice” ediția 2021

panouri solare, fotovoltaice Sursa foto: Pixabay

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis la solicitarea Economedia că, din cele 44.389 de dosare depuse pentru finanțare din programul „Casa Verde Fotovoltaice”, ediția din decembrie 2021, au fost analizate doar 13.143 de cereri de finanțare, adică numai o treime.

„În sesiunea lansată în decembrie 2021 au fost înregistrate 44.389 de solicitări de finanțare. În prezent, se desfășoară procesul de analiză pentru solicitanții înscriși în sesiunea 2021-2022. Până la această dată, au fost aprobate 12.023 de cereri de finanțare și 1.120 de cereri respinse”, transmite AFM.

Restul de 31.246 de cereri de finanțare depuse vor fi apoi analizate în continuare. Instituția menționează că depune eforturi pentru a evolua într-un ritm accelerat toate dosarele depuse în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”, sesiunea 22 decembrie 2021.

Noua sesiune pentru anul 2022 a programului „Casa Verde Fotovolatice” a fost inițial anunțată în luna iunie a acestui an, însă programul s-a amânat, iar AFM ne-a transmis în solicitările trecute că programul va începe în a doua jumătate a anului. Suntem deja în această perioadă, iar programul nu pare să se îndrepte cu pași repezi având în vedere că o bună parte din dosarele de anul trecut sunt analizate greoi din lipsa de personal.

Am trimis în nenumărate rânduri solicitări de presă despre o posibilă dată a lansării programului pentru anul acesta, însă răspunsul a fost mereu același: nu există încă o dată anume a lansării programului, iar noua sesiune va fi lansată după ce se ghidul va publica spre consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului.

„După publicarea acestuia pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, se vor putea transmite propuneri și observații în perioada de consultare publică. Ulterior parcurgerii acestor etape și aprobării proiectului de Ordin de ministru, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, potrivit răspunsului AFM.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Bună ziua!
    Fiul meu este inscris pentru programul,, casa verde,,, dar listele publicate au doar nr de dosar.
    De ce nu sunt publicate cu nume și prenume ca prima lista?
    Asa se lasă loc de interpretări.
    Eu vreau sa știu, dacă sunt pe lista celor aprobați. Firma la care m-am înscris a spus,, te anunțăm,,. Nu e corect!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *