Cum arată sezonul turistic la mare: inspectorii de la Apele Române au găsit construcții și baruri ilegale pe plajă și mașini care circulă pe lângă mare

Redacția iul. 13, 2021 0 comentarii
mamaia, Constanta, turism, mare, litoral

Inspectorii de la Apele Române au făcut, în perioada 28 iunie-9 iulie, 772 de controale de-a lungul litoralului românesc, și au aplicat amenzi în valoare de 632.000, transmite News.ro. S-au descoperit construcţii ilegale pe plajă, dar şi turişti cu maşini în locuri interzise.

”În ultimele două săptămâni (28 iunie-9 iulie), inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Admnistraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari-Vama Veche, 772 de controale şi au fost impuse 1.239 de măsuri. În cadrul acestor operaţiuni, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare”, a transmis, marţi, Apele Române.

Potrivit sursei citate, amenzile au vizat cu precădere construcţii ilegale pe plajă, pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale; circulaţia cu autovehicule pe plajă, nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri; nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate; amplasarea de beach-baruri în locuri nereglementate contractual; extinderea nepermisă a beach-barurilor.

Instituţia anunţă că acţiunile vor continua toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.