Cum ocolește Volvo suspendarea multor show-uri auto. Compania folosește o aplicație care poate descrie orice model după o fotografie

Redacția feb. 8, 2022 0 comentarii
volvo

Cum multe show-uri auto au fost suspendate sau amânate din cauza pandemiei, ultimul fiind Bruxelles Motor Show, compania de IT FamousGrey a creat o aplicație pentru Volvo, care recunoaște configurația exactă a fiecărui model de pe stradă al suedezilor. Instrumentul online face din Volvo primul brand de mașini a cărui gamă poate fi recunoscută, cu amănunte, dintr-o imagine.

Denumit Volvo Street Configurator, acesta poate recunoaște imediat modelul, culoarea, finisajul și topul de jante utilizat. Tot ce trebuie făcut este să se facă o fotografie a unui Volvo de pe drum, și încărcarea acesteia în Street Configurator. Instrumentul poate fi folosit și pentru a aranja o întâlnire cu un dealer, pentru a programa un test, pentru a ajusta configurația și chiar pentru a solicita o ofertă pentru mașina scanată sau pentru un alt model.

Street Configurator face din Volvo prima marcă de mașini a cărei gamă de modele poate fi recunoscută pe ecran, deoarece mașinile second-hand și modelele de la alte mărci de mașini sunt, de asemenea, detectate de instrument.

Până acum, AI a fost instruit doar să știe dacă un obiect este sau nu o mașină, dar nimeni nu a făcut pasul de a perfecționa recunoașterea și de a o lega de instrumente utile pentru consumator. Prin urmare, dezvoltarea „Street Configurator” a necesitat mulți pași.

Pentru a colecta toate datele, FamousGrey a avut nevoie de aproximativ 100.000 de fotografii cu modele, culori, jante etc. Aceste date au fost colectate printr-o combinație de modele Google și 3D care au fost plasate într-o simulare reală cu computerul. 10.000 de fotografii au fost colectate chiar de FamousGrey și de fotografi stradali.

Sursa foto: FamousGrey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.