Cupa Mondială: Qatarul nu şi-a atins ţinta de vizitatori străini pentru primele 17 zile ale turneului / Mondialul se încheie pe 18 decembrie, mai sunt de jucat 8 meciuri

qatar cupa mondiala fotbal 2022

Qatarul a primit puţin peste 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale, potrivit unui raport al organizatorilor obţinut de Reuters.

Așteptările țării organizatoare sunt de 1,2 milioane de turiști în timpul evenimentului de o lună. Însă o creştere uriaşă a vizitatorilor în această etapă este puţin probabilă. La Doha au mai rămas doar 8 echipe şi mai sunt de jucat opt meciuri din cele 64 din turneul care a început la 20 noiembrie.

Perioada de vârf pentru vizitatorii internaţionali a fost 24-28 noiembrie în timpul fazei aglomerate a grupelor, când s-au jucat patru meciuri pe zi.

Raportul privind numărul de turiști a fost întocmit de Comitetul Suprem pentru Predare şi Moştenire (SC), care organizează turneul şi arată că primele 17 zile ale Cupei Mondiale au avut 765.859 de vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat acum.

Un oficial din Qatar, care nu a dorit să fie numit, a confirmat cifrele. SC nu a răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Turneul din Qatar, primul care se desfăşoară în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în ceea ce priveşte biletele, dar şi cazările.

„Mai este mai mult de o săptămână de competiţie, a început să sosească un val de noi vizitatori din naţiunile care au ajuns în sferturile de finală”, a declarat oficialul din Qatar pentru Reuters.

Se aşteaptă ca mai mulţi vizitatori să vină în Qatar pentru meciuri considerate interesante şi după ce ţara a ridicat restricţiile de intrare pentru cetăţenii şi rezidenţii din alte state din Golf.

Marţi, sute de fani marocani au zburat în Qatar cu zboruri speciale aranjate înainte de victoria echipei lor asupra Spaniei. Este de aşteptat ca zboruri similare să fie organizate pentru a permite fanilor din străinătate să sosească pentru a-şi urmări echipele din sferturi.

Vizitatorii din Qatar trebuie să obţină un card de identificare Hayya înainte de călătorie, deoarece acesta funcţionează ca o viză de intrare obligatorie în perioada turneului. Marţi, Qatar a renunţat la această cerinţă pentru ţările Consiliului de Cooperare din Golf.

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *