Dacia a livrat 74 de SUV-uri Duster 4X4 către MAPN

dacia duster Sursa foto: Dacia.ro

Ministerul Apărării Naționale (MAPN) a compandat și a primit un lot de 74 de Duster de la Dacia. Vehiculele livrate sunt destinate misiunilor de Poliție Militară, precum şi participării personalului MAPN la exerciții şi activități de instruire.

Este vorba de vehicule 4×4, cu motorizare Blue dCi 115CP, beneficiind de o schemă de culori de tip mozaic, aplicată pe toată suprafața caroseriei, printr-un proces tehnologic desfășurat integral în uzină – o premieră ca procedeu de vopsire industrial.

În plus, vehiculele au fost adaptate special pentru a răspunde exigențelor unor misiuni desfășurate în cele mai dificile condiții, cu elemente de protecție şi cu dotări specifice.

„Pentru noi, colaborarea cu MAPN reprezintă cea mai importantă confirmare a atributelor de robustețe şi fiabilitate ale modelului Duster. Sper că militarii care vor utiliza noile vehicule vor descoperi în acestea tovarășe de drum de încredere în misiunile pe care le vor îndeplini – indiferent de anotimp şi de starea șoselelor – în cele mai dificile situații!”, a declarat Mihai Bordeanu, Director General Dacia.

În perioada 2015-2021, Dacia a livrat Ministerului Apărării Naționale un număr de 886 vehicule Duster. Din acest lotul de 74 de mașini, 62 de autoturisme vor intra în dotarea Brigăzii 122 Logistice „Muntenia” din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, celelalte 12 autoturisme fiind achiziționate pentru Centrul 84 Mentenanță și Recepție, structură a Statului Major al Forțelor Terestre.

În perioada 2015-2021, la nivelul MApN au fost achiziționate, prin programul RABLA, 886 de mașini marca Dacia Duster, dintre care 457 în varianta mozaic de culori. Valoarea totală a autovehiculelor este de circa 78.000 mii lei.

Sursa foto: Dacia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *