Dacia anunță că viitorul SUV compact Bigster va fi fabricat la uzina de la Mioveni. Noul SUV va fi lansat în 2025

Dacia, Mioveni Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

Dacia anunță că viitorul model de segment C, bazat pe conceptul Bigster, va fi produs la uzina de la Mioveni, potrivit unui comunicat de presă. Noul SUV va fi lansat în 2025.

Potrivit Autocritica, șeful Dacia, Mihai Bordeanu, mai spune că Sandero și Sandero Stepway vor fi produse în Maroc, iar noua generație Dacia Duster va fi prezentată la finalul lui 2023. Primele exemplare vor ajunge pe străzi în primul trimestru din 2024.

Compania a făcut anunțul în data de 14 ianuarie 2021 privind planul strategic Renaulution de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european.

Dacia transmite că în 2024, va fi produsă și a treia generație a modelului Duster tot la Mioveni. Potrivit companiei, atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. 

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, spune Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia.

Potrivit Dacia, pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs. 

Compania transmite că, pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).   

Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *